Comunicat de la Plataforma en relació a l’article de Permanyer

En relació a l’article del Sr. Permanyer publicat a La Vanguàrdia el passat 24 de febrer de2018, la Plataforma El Borsí per al Barri, amb el suport de la Xarxa d’Espais Comunitaris i laPlataforma de Gestió Ciutadana vol aclarir:
Que la titularitat pública de l’edifici del Borsí, el converteix en un bé comú que pertany alveïnat i a la ciutadania i de cap manera la seva funcionalitat ha de derivar cap a usos privatius.
Que l’accés a la cultura no ha de venir ni decidida ni definida de dalt a baix, ni tampoc per la lògica mercantil i de consum com a idea de participació; sinó que passa per la autogovernança i presa de decisions de baix a dalt. Creiem que defensar el contrari és el reflex d’un pensament caduc i obsolet i una manera d’entendre la societat des d’un punt devista elitista i classista basat en privilegis establerts en altres èpoques i procediments queno cal recuperar sinó combatre.
Que el dret a la cultura és un dret universal. Cal equiparar i oferir igualtat d’oportunitats també en aquest sentit. És imprescindible per millorar la qualitat de vida de totes lespersones més enllà de la situació sociocultural que viuen.
Volem destacar que el barri Gòtic pateix la pressió de la gentrificació i una mancançahistòrica en equipaments de barri.
Defensem la recuperació del Borsí per poder crear un espai convivencial de referència arrelat al territori. Un espai on la creació, difusió, promoció i experimentació de les artsn’esdevingui l’eix vertebrador. Ciutat Vella necessita de manera imperant cohesió social i aquesta no és possible sense espais que permetin el marc relacional i cultural que ho faci
possible. L esperit crític passa pel contacte amb la cultura i la creació. La cultura no es fa nies viu en solitari sinó que és en la seva essència una qüestió comunitària.
Durant 8 anys (4 de desembre del 2009) el Borsí ha estat tancat, abandonat i malmetent-se.
Si avui parlem de recuperació del Borsí, és gràcies a la lluita del veïnat que va tenir clara quina era la millor aposta per aquest edifici. Una vida plena d’art, cultura i xarxa comunitària, que garanteixi la participació dels veïns i veïnes de manera que siguin els
protagonistes.
No hi ha acte de més alta noblesa i dignitat que recuperar el Borsí per al barri.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s