En relació a la proposició a la comissió de drets socials del proper dimarts 18/09/2018

En relació a la proposició a la comissió de drets socials, cultura i esport, per part del PP respecte a la recuperació de l’Edifici del Borsí afirmem:

Que la Plataforma el Borsí per al Barri portem anys lluitant i vetllant per tal que l’administració recuperi l’edifici.  Amb el suport i acompanyament dels veïns i les veïnes estem treballant per construir un projecte que doti al barri de relació i vitalitat veïnal a través de l’art i la cultura.
Que gràcies a la lluita veïnal l’administració ha entès la necessitat que l’edifici esdevingui un espai veïnal i cultural .

Que els veïns i veïnes estimem l’edifici també pel seu valor simbòlic i que és precisament per això que portem anys lluitant i vetllant per a la seva recuperació.

Que la titularitat pública de l’edifici del Borsí, el converteix en un bé comú que pertany al veïnat i a la ciutadania i de cap manera la seva funcionalitat derivarà cap a usos privatius.

Que  l’accés a la cultura no ha de venir ni decidida ni definida de dalt a baix, sinó que passa per la auto-governança i presa de decisions de baix a dalt.

Que el dret a la cultura és un dret universal. Cal equiparar i oferir igualtat d’oportunitats també en aquest sentit. És imprescindible per millorar la qualitat de vida de totes les persones més enllà de la situació sociocultural que viuen.

Defensem la recuperació del Borsí per poder crear un espai convivencial de referència arrelat al territori. Un espai on la creació, difusió, promoció i experimentació de les arts n’esdevingui l’eix vertebrador. Ciutat Vella necessita de manera imperant cohesió social i aquesta no és possible sense espais que permetin el marc relacional i cultural que ho faci possible. L´esperit crític passa pel contacte amb la cultura i la creació. La cultura no es fa ni es viu en solitari sinó que és en la seva essència una qüestió comunitària.

Durant 9 anys (4 de desembre del 2009) el Borsí ha estat tancat, abandonat i malmetent-se.

Si avui parlem de recuperació del Borsí, és gràcies a la lluita del veïnat que va tenir clara quina era la millor aposta per aquest edifici.

És per tot això concretem que:

si bé respectem la petició dels Col.legis Oficials de Disseny Gràfic de Catalunya, de Doctors i Llicenciats en Belles Arts, i professors de Dibuix de Catalunya, i de Dissenyadors d’Interior i Decoradors de Catalunya, que “ a fi de recuperar aquest espai per a la societat per a ús veïnal, però sense que perdi la seva essència emblemàtica com a lloc de projecció plàstica i artística”; no entenem  ni compartim que el PP entri una proposició demanant quelcom que ja s’està fent. Després d’anys de reivindicació veïnal i de treball amb biblioteques per a la creació d’un pla funcional i construcció de projecte, els veïns i veïnes tenim l’oportunitat i legitimació de tirar endavant aquest projecte per tal de retornar al barri un espai de trobada i poder millorar les necessitats culturals i relacionals que s’estan perdent.

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s